Realisatie door eigen bouw met W. van Griensven B.V.

"Het is heel makkelijk om van een zak geld een hoop bakstenen te kopen. Maar wij zijn trots dat we er ├ęcht iets moois van hebben gemaakt."

Ruud van Tilborch

Ruud Van Tilborch liet onlangs, naar eigen schets, zijn nieuwe huis bouwen. “Die U-vorm heb ik zo zelf bedacht”, vertelt hij trots. Origineel was het plan om binnen die U-vorm een 25-meterbad aan te leggen. De architect wees hem erop dat achter in de tuin aanzienlijk meer zonlicht was, wat het zwemgenot natuurlijk ten goede kwam. Zo kan Ruud weer volop genieten van zijn zo geliefde hobby. “Want wanneer ik zwem, heb ik nul stress.” Ruud trouwde onlangs met zijn Monique, en het huis is dan ook op hun toekomst samen afgesteld. “Mijn vrouw wilde eigenlijk met mij een appartementje kopen en daar samen oud worden. Maar daar voelde ik me nog te jong voor. Ik wilde dit nog graag neerzetten.” De twee, die elkaar hebben ontmoet in de wereld van poëzie, zijn dolgelukkig dat ze een ruime keuken hebben om lekker in te koken, genoeg ruimte om samen te dansen, en de benodigde stilte hebben voor hun potje Scrabble na het eten. “Alles komt hier samen.”

Flexibel en luxe

“De architect heeft dus het zwembad verplaatst, en de U wat opengemaakt. Daardoor hebben we nu een schuine en een rechte vleugel. Hij heeft het huis op een terp gelegd, waardoor we goed naar buiten kunnen kijken, zonder dat mensen naar binnen koekeloeren. En hij heeft overal de niveauverschillen kleiner gemaakt. Ook heeft hij er nog voor gezorgd dat er een open haard kwam. Met dat ontwerp zijn we gaan shoppen. Toen zijn we in contact gekomen met drie aannemers, waarvan de middelste het uiteindelijk is geworden: Aannemersbedrijf W. van Griensven B.V.”


“Wij hebben geluk gehad met een aannemer zo flexibel als W. van Griensven B.V. Het contact was vanaf het eerste moment heel vriendschappelijk. Eigenaar Willem van Griensven denkt heel erg met je mee. Wanneer jij op het laatste moment toch iets anders wilt, dan kan dat. Niets is te ingewikkeld. Hij denkt in oplossingen. Hij zegt nooit ‘dat gaat niet’ of ‘dat is te duur.’ Er zijn nog een paar dingen aangepast op aanraden van de interieurarchitecten, ook buiten de bouwtekeningen om. Onder andere de plaatsing van de open haard is alsnog veranderd, en de badkamer is wat ruimer geworden. Het ging allemaal heel flexibel en het was fijn dat het zo kon. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is heel goed — het moet allemaal wel betaalbaar blijven. Het lijkt een luxe huis, maar toch zitten er geen gouden vensters in.”

Tuin verbouwd door aannemersbedrijf W. van Griensven B.V.

"Wij hebben geluk gehad met een aannemer zo flexibel als W. van Griensven B.V."

Lucht, licht en geluid

“De ene persoon is niet zo flexibel als de ander. Sommigen zijn heel star en houden heel erg vast aan hun eigen ideeën. Zo heb ik in het begin moeten vechten voor de airmasters, die het lucht continu verversen en tevens licht geven. De elektricien had daar nog nooit mee gewerkt en was daar in het begin ook wel wat onzeker over. Bij W. van Griensven B.V. gaan ze juist mee met nieuwe ontwikkelingen. Dat vinden ze zelfs leuk. Willem vindt het leuk om iets afwijkends te doen. Dat houdt het voor hem ook spannend. Hij heeft ons ook goed geholpen met het akoestisch plafond. Vanaf het begin af aan kwam hij al aanzetten met de juiste mogelijkheden. Dat hebben wij toen nog helemaal door laten rekenen, maar uiteindelijk is het toch geworden wat Willem had aangeraden. Hij had al lang door wat wij nodig hadden.”


“Wij hebben allebei tinnitus, dus met al die harde materialen qua vloeren en deuren en ramen, heb je al heel snel dat je huis galmt. Daar wordt je gek van. Terwijl iedereen die nu binnenkomt zegt: ‘wat een fijne akoestiek’. Dat is voor ons echt een heel fijn compliment. We hebben alles wat een beetje herrie maakt in de kelder staan; de warmtepomp, de warmtewisselaar, etcetera. Die warmtewisselaar is overigens fantastisch. Om normaal gesproken te ventileren moet je een raam opendoen, maar in de winter wordt dat veel te koud. Nu heb je heel de dag frisse lucht, die in de zomer ook nog eens 3 tot 4 graden is afgekoeld. En dat zonder airco. Wij hoeven hier in principe geen raampje open te zetten, en toch is het heerlijk koel.”

Aannemersbedrijf W. Van Griensven - Onze verhalen - Vlijmen - 1
Badkamer gerealiseerd en gebouwd door Van Griensven
Buitengewoon genieten

“De binnenhuisarchitect heeft ook de tuin gedaan. Wij vinden buiten haast even belangrijk als binnen wonen. Dus de hele tuinarchitectuur hebben we snel geïntegreerd. Dat vond de architect wat vreemd, omdat bij de meeste mensen een tuin een sluitpost is. Toch deden we het. Aannemersbedrijf W. van Griensven B.V. heeft daar ook in meegespeeld. Willem heeft al dat beton laten storten, heeft ervoor gezorgd dat er overal leidingen liggen voor stroom en voor water en hij heeft het bouwkundige gedeelte van het zwembad voor zijn rekening genomen. Zij hebben het uitgegraven en het beton gestort. Ook hier weer zijn alle lawaaierige apparaten, zoals de waterpomp, stilletjes weggewerkt. Zo genieten wij ook buiten optimaal van de rust.”

Vertrouwen

““Het vertrouwen kwam uit het feit dat er naar je wordt geluisterd. Er wordt met je meegedacht. Ze waren ook tijdens het proces heel erg betrokken. We zijn altijd met open armen ontvangen. Er werden gespreksnotities gemaakt, en wanneer er iets dreigde verkeerd te gaan, werd dat direct opgelost. En niet eens alleen door Willem zelf, maar door heel zijn team. Het zijn vaklui die je gewoon vertrouwd. Die je een sleutel kunt geven. Willem heeft ook altijd gebouwd alsof hij het voor zichzelf bouwde. Dat is echt een gevleugelde spreuk geworden, onder het gehele team. Hij vertrouwde ook in ons, dat merkten we aan alles.”

Al bij al zijn we onwijs trots. Het is heel makkelijk om van een zak geld een hoop bakstenen te kopen. Maar wij zijn trots dat we er écht iets moois van hebben gemaakt. Dat horen we ook van andere mensen. En we vertrouwen erop dat Willem van Griensven hier ook trots op is.”

Interesse in een samenwerking?

Koestert u al langer een bouwwens? Wilt u een nieuwe woning of een nieuw bedrijfsgebouw realiseren, uw bestaande woning of bedrijfsgebouw verbouwen of restaureren? Neem gerust contact met ons. Altijd vrijblijvend, altijd vertrouwd. Want aannemersbedrijf W. van Griensven B.V. denkt graag mee. Wij denken in oplossingen, afgestemd op uw wens.

Zwembad gerealiseerd en gebouwd door Van Griensven

"We vertrouwen erop dat Willem van Griensven hier ook trots op is.”

Gepassioneerd vakmanschap en oprechte aandacht zorgen voor het beste resultaat.

Contact

Aannemersbedrijf W. van Griensven B.V.
Bedrijvenweg 3
5386 KA, Geffen
Postbus 250
5201 AG  ’s-Hertogenbosch
Tel 073-5325786
info@aannemersbedrijfvangriensven.nl