Koestert u al langer een bouwwens? Wilt u een nieuwe woning of een nieuw bedrijfsgebouw realiseren, uw bestaande woning of bedrijfsgebouw verbouwen of restaureren? Neem gerust contact met ons.

"Als er gehakt moest worden, werd er gehakt. Als iets niet goed was, werd het direct opgelost. Ze pakken de koe bij de hoorns."

Het verhaal van Mieke van Deursen

Mieke van Deursen is een mode-icoon in 's-Hertogenbosch en omstreken. Veertig jaar geleden opende zij samen met haar man, John, de eerste Shoeby-winkel in 's-Hertogenbosch. In de tien jaren die daarop volgden, kwam er jaarlijks een winkel bij. Momenteel zijn er 225 winkels door heel Nederland, van Texel tot Terneuzen en van Vaals tot Delfzijl. Een lokaal succesverhaal dus, gedragen door een ondernemer die er niet omheen draait. “Wij werken direct en confronterend, we zijn niet van het pappen en nathouden,” lacht ze. Vanuit het service center in Rosmalen vertelt Mieke over de pas afgeronde verbouwing van haar thuis. 

De visie vertaald

“John had Tini Drijvers benaderd voor de verbouwing. Toen tipte Tini dus Willem van Griensven, omdat hij ervan overtuigd was dat het de perfecte partner voor ons zou zijn. Na één gesprek met Willem wisten we dit zelf ook zeker. Uiteindelijk heb ik het coördineren van mijn man overgenomen. Het begon eigenlijk met een kleine verbouwing. Toen we ergens waren begonnen, dachten we nog in kamers. Eerst deze, daarna die andere. Toch besloten we daarna heel het huis aan te pakken. We dachten in een paar maanden klaar te zijn, uiteindelijk werd het een project van een jaar.”


"De visie van hoe ik wenste dat het huis zou worden, is schitterend vertaald door Willem van Griensven en door de tijd heen ook gegroeid. Zeker door veel creatieve inspiratie. Gaandeweg het proces krijg je meer ideeën, en die ik heb verwerkt in moodboards. En dan kreeg ik ook alle ruimte om het te veranderen. Daar deed niemand moeilijk over. Er kwamen vanuit Aannemersbedrijf W. Van Griensven B.V. ook inzichten dat we dingen ook anders konden doen. De lat lag iedere keer hoger, en het enthousiasme werd ook iedere keer groter.”

Koestert u al langer een bouwwens? Wilt u een nieuwe woning of een nieuw bedrijfsgebouw realiseren, uw bestaande woning of bedrijfsgebouw verbouwen of restaureren? Neem gerust contact met ons.

"De lat lag iedere keer hoger, en het enthousiasme werd ook iedere keer groter."

Afspraak is afspraak

“Door overzicht kwam inzicht. De heldere manier waarop Willem dingen uitlegde, zonder moeilijk jargon, hielp enorm in het meebewegen met het project. We hadden een wekelijkse bespreking met onderaannemers. Dus al bij al was iedereen erg betrokken bij de bouw. Er was wederzijds respect en geen afschuifsysteem. Als er gehakt moest worden, werd er gehakt. Als iets niet goed was, werd het direct opgelost. Ze pakken de koe bij de hoorns."


“Berry was de opzichter, en hij kwam iedere dag even kijken. Wat ik ook bijzonder vond, was dat Berry heel goed kon communiceren met iedereen — ook met de andere bedrijven. En dat wanneer er problemen ontstonden, ze de gezamenlijke verantwoordelijkheid namen. De betrokkenheid van alle mensen vond ik heel bijzonder. Berry voelde ook heel snel welke kant het op moest. Het was fijn om het zo dichtbij en face to face te bespreken. Dat voelde direct heel vertrouwelijk. Vertrouwen is wel het belangrijkste keyword waardoor we gelijk wisten dat we goed zaten. Het vertrouwen dat Willem uitstraalde was precies goed — een schot in de roos.”

's-Hertogenbosch - Monumentaal Woonhuis - Onze verhalen
's-Hertogenbosch - Monumentaal Woonhuis - Onze verhalen - 1
's-Hertogenbosch - Monumentaal Woonhuis - Onze verhalen -2
Karakteristiek

“Ik vond het heel belangrijk dat de unieke karaktereigenschappen van het huis bleven zoals ze waren. Dat het niet te luxe werd, maar juist heel puur bleef. Daar heeft W. van Griensven B.V. uitstekend in voorzien. De samenwerking tussen de binnenhuisarchitect en de uitvoerder verliep heel soepel. Bij complexe zaken gingen we ’s ochtends samen met Berry kijken, van ‘hoe gaan we dit voor elkaar krijgen. Hoe maken we van een “nee” een “ja”?’ En als we er niet meer uitkwamen, dan hadden we altijd nog Willem die kon helpen en meedenken. Om een voorbeeld te geven: we hebben een hele oude zolder waar een rijksmonumentale kap in zit. Daar mochten we in principe niets aan doen. Alles op die zolder liep schuin en piepte en kraakte. Toch wilden we wel graag een sauna op zolder. Deze moest dan heel modern worden vormgegeven. Dat is gelukt, en hoe! Dat komt omdat iedereen dezelfde drive had, de drive van: hoe kunnen we dit nu nóg mooi maken?”

Retailen is detailen

“Wat ik jonge mensen altijd meegeef bij Shoeby is ‘wees proactief.’ Denk niet dat je alles weet, zodra je van school komt. Om bij Shoeby te werken heb je een snelheid en directheid van handelen nodig. We werken veelal agile en in teams, vaak ook afdelingsoversteigend. Mensen coachen en waarderen elkaar, en we blijven van elkaar leren. Want ‘retailen is detailen’.  Dat zie je ook in de verbouwing. Daar komt maatwerk bij kijken. Daar moet ieder detail kloppen. Net als bij Aannemersbedrijf W. van Griensven B.V.” 


“Het eindresultaat mag er wezen. Ik ben er enorm trots op. Ik ben ook vooral trots op het team. Iedereen vond het leuk om te helpen, dat kon ik zeer waarderen. Samen met Van Griensven en het gehele team — van de interieurarchitect tot de elektricien, de loodgieter tot stukadoor— hebben we het perfecte plaatje neergezet. Compleet naar wens met gedurende het project prettige communicatie. Er is nooit onenigheid geweest, het is allemaal heel soepel verlopen. Dat is waarom ik zo blij ben: de combinatie van benaderbaarheid, kwaliteit en de loyaliteit van hun organisatie.”

Interesse in een samenwerking?

Koestert u al langer een bouwwens? Wilt u een nieuwe woning of een nieuw bedrijfsgebouw realiseren, uw bestaande woning of bedrijfsgebouw verbouwen of restaureren? Neem gerust contact met ons. Altijd vrijblijvend, altijd vertrouwd. Want aannemersbedrijf W. van Griensven B.V. denkt graag mee. Wij denken in oplossingen, afgestemd op uw wens.

Gepassioneerd vakmanschap en oprechte aandacht zorgen voor het beste resultaat.

Contact

Aannemersbedrijf W. van Griensven B.V.
Bedrijvenweg 3
5386 KA, Geffen
Postbus 250
5201 AG  ’s-Hertogenbosch
Tel 073-5325786
info@aannemersbedrijfvangriensven.nl